Djurhemmet

Slaka djurhem drivs av Linköpings djurskyddsförening. 

Lokalerna ligger i Lilla Åby, Slaka, strax söder om Linköping. På djurhemmet kan hemlösa djur få bo i väntan på att finna ett nytt permanent hem. Främst är det katter och smådjur, såsom kaniner, som lämnas in till djurhemmet.

Våra öppettider är helgfria vardagar 18.00 - 19.00, lördagar, söndagar och helgdagar 16.30 till 17.30.

Volontärer

På helgerna, då ordinarie personal inte arbetar är behovet av volontärer stort. Det finns ett morgon- och ett eftermiddagspass på helger. Är du intresserad av att hjälpa till så maila eller ring oss för mer information. Du måste vara minst 18 år för att få bli volontär. Tyvärr passar inte bussarna våra arbetstider så egen bil är att rekommendera, om inte du har cykelavstånd till oss.

Under ett pass hjälps man åt bland annat med att mata alla djur, rasta hundar och ta emot besökare till katthemmet. Vi strävar efter att man alltid ska vara 2 volontärer under passet. Självklart får man även mysa och leka med dem djur som vill det.

Intresseanmälan volontär

Djurens minneslund

Genom ett samarbete med Linköpings Kommun har vi skapat en minneslund för husdjur, där man har möjlighet att ge sitt älskade husdjur en sista viloplats. Urnan med djurets aska grävs ner på en omärkt plats i Minneslunden.

Genom sin veterinär ser man till att djuret blir kremerat. Innan dess bör man genom ett besök i Minneslunden försäkra sig om att platsen är den rätta för sitt djur.

En urnplats i Djurens Minneslund kostar 500:- vilket är en engångskostnad.Om så önskas går det att få en skylt med djurets namn. Denna skylt sätts upp i kapellet i minneslunden.I minneslunden finns också en plats där man kan tända ett ljus eller lägga en blomma för sitt djur.

Minneslunden är du alltid välkommen att besöka, det är en lugn och vacker plats på föreningens mark. 

Stöd vår verksamhet

Det kostar mycket att driva ett djurhem och all ekonomisk hjälp mottages tacksamt. Vill du skänka en gåva så kan du sätta in pengar på Bankgiro: 5194-4320 eller swisha på 123 - 034 56 45. 

Det finns insamlingsbössor på Auicura Jägarvallen, djuraffären Zoo.se i Tornby och ICA Skillingen.

Djurhemmet mottar även materiella gåvor, såsom mat, leksaker, sand, toalådor och dylikt. På Zoo.se finns en korg där du kan lägga det du vill skänka. Det går även bra att komma direkt till djurhemmet och lämna saker.

Kontakta oss

 
Adress

Linköpings Djurskyddsförening

Lilla Åby 2

585 98 Linköping

Sverige

 
E-post
 
Telefon